Insider Threats - met Caty Hooijsma, Intellfence

Insider threats: bedreigingen die binnenuit de eigen organisatie komen. Vaak denken we aan de boze collega die uit wraak iets kwaads wil uitvoeren, of een werknemer die bedrijfsgevoelige informatie steelt voor een concurrent.

De kans is echter groter dat de insider threat ontstaat uit onbewuste acties die dan vervolgens tot een datalek of een kwaadaardige hack leidt.

Onze gast, Caty Hooijsma van Intellfence - een organisatie die cybersecurity trainingen op maat levert -, vertelt alles over de verschillende vormen van insider threats en wat je kunt doen om je organisatie tegen insider threats te beschermen.

In deze aflevering doen we ook een oproep aan HR-functionarissen die verder over dit onderwerp willen praten. Als jij in HR werkt en je wilt graag je ervaringen over insider threats en andere cybersecurity uitdagingen praten, dan kan je een e-mail sturen naar cs@proteqtor.nl.

Voor iedereen die graag zijn of haar cybersecurity story wilt delen, neem dan ook gerust contact op met ons. Richt je e-mail aan Mark van Horik via hetzelfde e-mailadres: cs@proteqtor.nl.

Cybersecurity Stories is een productie van ProteQtor. ProteQtor levert en beheert veilige werkplekken d.m.v. slimme cybersecurity producten en security awareness trainingen.

Share | Download(Loading)

Episodes Date

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App