ProteQtor Cybersecurity Stories

Meer vrouwen in cybersecurity nodig! - met Daisy Rasing, Onedais

March 8, 2021

WE HEBBEN MEER VROUWEN IN CYBERSECURITY NODIG!
Het digitaal veilig maken van onze wereld - oftewel cybersecurity of IT security of Infosec hoe je het noemen wilt - gaat ons allemaal aan. Dus waarom is het nog steeds zo'n mannenwereld?

Vrouwen brengen andere vitale inzichten en vaardigheden in dan mannen. Bovendien is er een groot tekort aan cybersecurity specialisten.

Mark van Horik interviewt Daisy Rasing-de Joode van OneDais over dit onderwerp in deze aflevering van ProteQtor Cybersecurity Stories. Ze vertelt hoe ze vanuit haar Marketing & Communicatie studie in cybersecurity terechtkwam door haar passie te volgen. Ze is een mooi voorbeeld, dat je niet altijd een IT opleiding gedaan hoeft te hebben, om cybersecurity specialist te worden. We praten ook over haar nieuwe cybersecuritybedrijf Onedais.

Daisy werkt al een geruime tijd in IT en IT Security, maar besloot onlangs om haar droom van een eigen bedrijf te realiseren. Om zodoende nog meer bedrijven te kunnen helpen om digitaal veiliger te worden en te blijven.

Daisy geeft tips en aanmoedigingen aan andere vrouwen om ook een carrière in cybersecurity te starten.

Over helpen gesproken: ze geeft ook een aantal zeer praktische tips die je kunt toepassen binnen uw organisatie om die digitaal veiliger te maken.

Hopelijk inspireert Daisy meer vrouwen om in cybersecurity te werken, want we hebben ze hard nodig!

 

In contact komen met Daisy?

Daisy's Linkedin: https://www.linkedin.com/in/daisyrasing/

Daisy's website: https://www.onedais.nl

 

Op de hoogte blijven van nieuwe updates? Abonneer op ProteQtor Cybersecurity Stories.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App